Artiesten – Slotpark

SLOTPARK - LINE UP

Duo Beyond Limits

Duo Beyond Limits bestaat sinds oktober 2017 uit de samenwerking tussen trompettist Theo Hartman en gitarist Yiannis Giagourtas. Het ligt in beider ambitie voor 2018 om het repertoire voor trompet en gitaar in allerlei stijlen te exploreren. Hierbij staan composities van o.a. J.S. Bach, J.B. Loeillet en G.F. Händel uit de Barokperiode op hun programma. Voor trompet en gitaar leent het Romantische repertoire zich ook goed en zo staat o.a. ‘Le Montagnard’ van Napoleon Coste vaak geprogrammeerd. Eigentijds repertoire wordt ook nagestreefd en diverse componisten uit verschillende landen hebben hun medewerking toegezegd om originele werken voor deze bijzondere combinatie van instrumenten te willen creëren. Hedendaagse composities als ‘Amasia’ van Laurent Boutros, ‘Dialogue Provencal’ van Gilles Herbillon en ‘Lemon Grove’ van Meredith Connie heeft Duo Beyond Limits al diverse malen uitgevoerd. Solistische bijdragen worden tevens geprogrammeerd tijdens hun concerten. Zo speelt Yiannis gitaarsoli van zijn in het najaar van 2015 uitgebrachte cd ‘Guitar Echoes’ en Theo trompetsoli waaronder het mooie ‘Monologue Intérieur’ van de Nederlandse componist Marco de Goeij op YouTube te beluisteren. Speciaal voor de maand december heeft Duo Beyond Limits een mooi kerstprogramma met prachtige ‘French Carols’ gearrangeerd en gecomponeerd door de Franse componist Gilles Herbillon.

Continuous Brass

Continuous Brass is een ensemble dat in wisselende bezettingen op de Nederlandse podia optreedt. Begonnen als kopertrio is het ensemble in 2012 uitgebreid tot koperkwartet met bastuba en wordt ook al vele jaren met pianist Armin Segger samengewerkt om tot spannende en verfrissende uitvoeringen te komen. Voor de bezettingen kopertrio & koperkwartet zijn al vele originele composities uitgevoerd en het repertoire wordt continu uitgebreid. Tevens worden op recitals met pianobegeleiding solorepertoire voor koperblazers in verschillende combinaties gespeeld. Continuous Brass richt zich op interessante en gevarieerde programma’s, ook in eigen beheer. Hedendaagse composities, maar ook muziek uit de Barok en werken van de ‘Weense Klassieken’ maken deel uit van het repertoire. Samenwerking met Nederlandse componisten wordt ook gezocht en speciaal voor het kopertrio componeerde Marco de Goeij in 2007 ‘Intrada’, een spetterende openingsfanfare. Op 31 maart 2012 heeft Continuous Brass de wereldpremière van Marco de Goeij’s nieuwste compositie voor kopertrio getiteld ‘Jazz Impromptus’ in ’t Evertshuis te Bodegraven uitgevoerd

Duo Naiades

Duo Naiades is in november 2005 ontstaan tijdens een tournee met een orkest door Zwitserland. Wendy en Judith vonden het beiden heerlijk om in een orkest te spelen maar misten hierbij wel het intieme wat de kamermuziek kan bieden. Tijdens de eerste verkennende repetities bleken de klankkleuren van de instrumenten erg goed bij elkaar te passen. Al snel werd besloten om samen een duo te vormen. Ze gingen op zoek naar repertoire en hebben veel prachtige werken gevonden. Ze maken vaak een combinatie van verschillende stijlen (klassiek, klezmer, tango, bewerkingen, originele werken, oude en hedendaagse muziek) om het publiek mee te nemen in de magische wereld van de klassieke muziek. Het publiek is dan ook vaak verrast door hun concerten. Duo Naiades is actief voor de Stichting Muziek in Huis.