Artiesten – Van Cappellenhuis

VAN CAPPELLENHUIS - LINE UP

Anuschka Pedano

Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze van Bruch, wist Anuschka al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. En met negen jaar startte zij haar altvioolessen bij Julia Dinerstein, van wie zij nog altijd les heeft. Anuschka heeft meegedaan aan diverse (internationale) concoursen en mooie prijzen gewonnen. O.a. won zij in 2015 het Britten Altvioolconcours en was zij finaliste van het Koninklijk Concertgebouwconcours. In het najaar van 2015 won zij bij het internationale concours “Concours Européen pour Jeunes Solistes” de eerste prijs en de extra prijs: “Prix Marie-Christine Cid-Diaz”In November 2016 won zij de Classic Young Masters Award en de Sinfonia Award. Begin 2017 behaalde zij bij de regiofinale van het Prinses Christina Concours in Rotterdam de eerste prijs.

Maria Eugenia Pedano

Maria raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Nanette van Nes aan het CKC in Zoetermeer. Op zevenjarige leeftijd vervolgde zij haar lessen bij Hans Roerade. Toen zij tien jaar oud was, won Maria het Prinses Christina Junior Concours. Dit was een grote stimulans om haar hobostudie voort te zetten. Sindsdien heeft ze vele mooie optredens mogen verzorgen. Onder andere tijdens het Kinderprinsengrachtconcert 2014 samen met Johan Wiersma en Emma van Schadewijk en tijdens de Max Proms onder begeleiding van het Metropole orkest.

Maria Nemtsova

Maria verschijnt op belangrijke locaties over de hele wereld, waaronder Carnegie Weil Recital Hall in New York, Wigmore Hall, Kings Place, Queen Elizabeth Hall in Londen, Ehrbar-Saal in Wenen, het National Center of Performing Arts in Beijing, het conservatorium Great Hall of Moscow, en vele anderen. Zij is oprichter van het liefdadigheidsproject "Muziek - voor de vrede" (www.music-peace.com) dat concerten en masterclasses omvat voor jonge musici die in de huidige conflictzones leven. Binnen het project ging Maria optreden in meer dan twintig landen, waaronder Kosovo, Israël, Georgië, Armenië, Tunesië en anderen.

Reinier Sijpkens

Reinier Sijpkens (performer en multi-instrumentalist) bespeelt acrobatisch een eenmansorkest met een orgeltje, trompet, flugelhorn, een grote zeeschelp of met zijn vingers. Hij treedt op bij staatsbezoeken, bij de inhuldiging van onze koning, maar met evenveel plezier in gevangenissen en altijd wordt het een sociale happening waarbij iedereen wordt ingeschakeld.